Konferencja Żywność wysokiej jakości – produkty tradycyjne i regionalne

Konferencja Żywność wysokiej jakości – produkty tradycyjne i regionalne
Serdecznie zapraszamy na konferencję „Żywność wysokiej jakości – produkty tradycyjne i regionalne”, która odbędzie się 8 lutego br. o godz. 10:00 w Dworku Helena w Porosiukach k. Białej Podlaskiej.
Tego dnia obchodzimy Tłusty Czwartek, co za tym idzie jest to idealna okazja, by porozmawiać o regionalnych przysmakach. Lokalizacja wydarzenia także nie jest przypadkowa, bowiem powiat bialski jest liderem pod względem liczby wpisanych produktów tradycyjnych. Podczas konferencji zostaną omówione m. in zasady wpisywania na Listę Produktów Tradycyjnych Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi, certyfikacja produktów regionalnych, ich wykorzystanie w zbiorowym żywieniu oraz możliwość sprzedaży własnych wyrobów. Bardzo istotnym zagadnieniem poruszonym podczas konferencji będzie informacja o systemach jakości UE jak i polskich, dzięki którym można pozyskać środki finansowe na promocje swoich wyrobów.
O swoich wpisanych produktach opowiedzą nam członkowie KGW w Łobaczewie Małym i Zespół Łobaczewianki – laureatki konkursu Nasze Kulinarne Dziedzictwo – Smaki Regionów. Urząd Marszałkowski zgłoszenia przyjmuje do 5 lutego br. pod nr. tel 81 4416 802 lub 81 4416 538.
Udział w konferencji jest bezpłatny.
Program konferencji 8 02 2024
Print Friendly, PDF & Email